ممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم
از
کلاشنیکف ۴۷ اس
کلاشنیکف آ-کا-۴۷ (به روسی: Калашникова AK-47) که در ایران به لفظ عامه گاهی آن را کلاشینکف و یا به طور خلاصه کلاش نیز مینامند، اسلحهای انفرادی است که به حالت تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک میتواند تیراندازی کند. این اسلحه دارای خشابهای ۳۰، ۴۰ و ۷۵ فشنگی (قابلمهای) میباشد.[نیازمند منبع]
این سلاح به روش غیرمستقیم و با فشار گاز ناشی از انفجار باروت مسلح میشود و سیستم قفل گلنگدن آن از نوع چرخشی است. این سلاح در سه نوع با قنداق ثابت، تاشو از زیر، و تاشو از بغل ساخته میشود که نوع تاشو آن به دلیل اشغال کردن فضای کمتر و حمل آسانتر مورد توجه قرار گرفتهاست. به خاطر کوچکی و سبک بودن نسبی در جنگهای چریکی (پارتیزانی) کارایی دارد. کالیبر اصلی آن ۷٫۶۲ است ولی در کالیبرهای دیگر نیز ساخته شدهاست.کشورهای مختلفی (بیشتر از بلوک شرق) و از جمله ایران، این سلاح را در انواع مختلف به تولید رساندهاند و هم اکنون این اسلحه به دلیل کارایی بالای خود در سازمان رزم نیروهای مسلح ما قرار دارد.
نام این اسلحه در زبان روسی Автомат Калашникова образца 1947 года و در انگلیسی Automatic Kalashnikov rifle 1947 model است.
اسلحه کلاشنیکف در سال ۱۹۴۷ توسط میخائیل کلاشنیکف در روسیه طراحی شد و در دوران جنگ سرد توسط بسیاری از کشورهای جهان به ویژه بلوک شرق استفاده گردید. در سال ۱۹۵۱ رسماً وارد ارتش روسیه گردید. بدنه ان از فولاد نرم ساخته شده وبقیه قسمتها پرسکاری شده است. درحدودسال ۱۹۵۹ نوع AKM (افتامات کلاشینکف مدرن) درخط تولید قرارگرفت که بر خلاف مدل آ-کا-۴۷ بدنه این سلاح ورقه پرسکاری است و در قسمتهای دیگر تغییراتی نیز داده شده است. قابل توجه است که درارتش روسیه مدل (AKM) در حال خارج شدن از رده است و مدل دیگری از این سلاح بنام SKS-47 که از نظر ظاهر و مکانیسم مشابه این سلاح بوده وکالیبر ان کمتر است (39*45/5) جانشین ان میگردد.
[ویرایش] مدلها
· AK۴۷
· AK۴۷ (SAR۱
· AK۴۷S
· AKM
· AK۷۴U
· AK۷۴
· AK۷۴S
· AKS-۷۴N
· AK۱۰۱
· AK۱۰۲
· AK۱۰۳
· AK۱۰۴
· AK۱۰۵
· AK۱۰۷
· AK۱۰۸
· MODEL OF SSR-۸۵B
· NORINCO AK۴۷
· AKSN
میخائیل کلاشنیکف (به روسی: Михаи́л Тимофе́евич Кала́шников) (متولد ۱۰ نوامبر ۱۹۱۹)، طراح معروف اسلحههای سبک روسی و اسلحههای معروف کلاشینکف است.
ککککککککککککککککککک
میخاییل كالاشنیکف در سال 1919 میلادی در یكی از روستاهای سیبری در خانواده ای كشاورز و پر جمعیت به دنیا آمد. میخاییل هفدهمین فرزند خانواده بود و در نوجوانی حتی نمیتوانست دوره متوسطه مدرسه را تمام كند.
میخاییل مستعد تمامی اطلاعات و مهارتها را خود مستقلانه و با همت و پشتكار و تلاش خستگی ناپذیر كسب کرد. او زمانی که وارد ارتش شد با استعداد خود فرمانده هانش را شگفت زده می کرد مانند ساخت دستگاه شمارشگر توپ های شلیک شده ازتانک او به هین ترتیب با استعداد هایش توانست به درجات بالاتر برسد. كالاشنیكف در سالهای 1941 تا 1945 میلادی در جنگ جهانی شركت كرد كه در آن به شدت مجروح شد وی پس از بازیافتن سلامتی خود شروع به اختراع سلاح دستی اتومات كرد.
در نتیجه آزمونها و تلاشهای وی طی چندین سال كالاشنیكف تفنگ خود را ساخت. اختراع وی در رقابتی بین نمونههای شركت كننده، بهترین شناخته شد و در سالهای آخر دهه 1940 تصویب شد كه ارتش شوروی سابق به این اسلحه تحت عنوان 47 AK (اتومات كالاشنیکف 1947) تجهیز شدودر اواسط دهه پنجاه 47 AKبا اندکی تغییر مثل اینکه در ای کی۴۷ شعله پوش اوریب ندارد ولی در ای کی ام اوریب دارد تغریبا بهینه سازی شد و به سلاح استاندارد نیروهای مسلح شوروی سابق تبدیل شد.
نام كالاشنیكف به طور واقع تبدیل به افسانه شد اتومات كالاشنیكف رایج ترین تفنگ در جهان است امروزه در جهان 100 میلیون كالاشنیكو اتومات در مدلهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.این اسلحه مشهور روسی در نیروهای مسلح 55 كشور جهان وجود دارد و در آرم ملی شش قدرت جهانی به تصویر كشیده شده است. میخاییل كالاشنیكف بیش از 50 سال زندگی خود را در كارخانه اسلحه سازی در شهر ایژفسك گذرانده كه تا همین امروز نیز به كار خود ادامه میدهد وی در حال حاضر رییس اتحاد اسلحه سازان روسیه است. اين سلاح در سه نوع با قنداق ثابت وتاشو از زير و تاشو از بغل ساخته مي شود كه نوع تاشو آن به دليل اشغال كردن فضاي كمتر و حمل آسانتر مورد توجه قرار گرفته است
كالاشنیكف در سالهای 1941 تا 1945 میلادی در جنگ جهانی شركت كرد كه در آن به شدت مجروح شد وی پس از بازیافتن سلامتی خود شروع به اختراع سلاح دستی اتومات كرد.
در نتیجه آزمونها و تلاشهای وی طی چندین سال كالاشنیكف تفنگ خود را ساخت. اختراع وی در رقابتی بین نمونههای شركت كننده، بهترین شناخته شد و در سالهای آخر دهه 1940 تصویب شد كه ارتش شوروی سابق به این اسلحه تحت عنوان 47 AK (اتومات كالاشنیکف 1947) تجهیز شدودر اواسط دهه پنجاه 47 AKبا اندکی تغییر مثل اینکه در ای کی۴۷ شعله پوش اوریب ندارد ولی در ای کی ام اوریب دارد تغریبا بهینه سازی شد و به سلاح استاندارد نیروهای مسلح شوروی سابق تبدیل شد.
نام كالاشنیكف به طور واقع تبدیل به افسانه شد اتومات كالاشنیكف رایج ترین تفنگ در جهان است امروزه در جهان 100 میلیون كالاشنیكو اتومات در مدلهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.این اسلحه مشهور روسی در نیروهای مسلح 55 كشور جهان وجود دارد و در آرم ملی شش قدرت جهانی به تصویر كشیده شده است. میخاییل كالاشنیكف بیش از 50 سال زندگی خود را در كارخانه اسلحه سازی در شهر ایژفسك گذرانده كه تا همین امروز نیز به كار خود ادامه میدهد وی در حال حاضر رییس اتحاد اسلحه سازان روسیه است. اين سلاح در سه نوع با قنداق ثابت وتاشو از زير و تاشو از بغل ساخته مي شود كه نوع تاشو آن به دليل اشغال كردن فضاي كمتر و حمل آسانتر مورد توجه قرار گرفته است. به خاطر کوچکی و سبک بودن نسبی در جنگهای چریکی (پارتیزانی) کارایی دارد. کالیبر اصلی آن ۷٫۶۲ است ولی در کالیبرهای دیگر نیز ساخته شده است.
در جریان جنگ اول و دوم جهانی دو نکته اساسی در مورد اسلحه سربازان به اثبات
رسیده بود . اول اینکه تفنگهای بلند با مهمات قوی و برد زیاد به دلیل سنگینی و
مشکلات حمل مناسب میدان نبرد نمی باشند. دوم اینکه اسلحه های سبک با
وزن و طول کم هم با توجه به تحرکی که به سرباز می دادند اما در فاصله های بالای
صد متر تاثیر چندانی نداشتند.
·
بنا بر این این سلاح برای بر آوردن نیاز شوروی بعد از جنگ جهانی دوم طراحی شد
و این به معنای داشتن خصوصیات زیر بود :
-سادگی ساختمان
-نگهداری آسان
-خوش دست بودن
-توانایی تولید انبوه
-اطمینان در عملکرد در بد ترین شرایط.
طراحی این سلاح به وقتی بر می گردد که سرهنگ میخاییل کلاشینکف به علت
جراحات وارد شده در جنگ جهانی دوم در بیمارستان بستری بود . وی ابتدا دست به
تحول در سلاح های به کار رفته در جنگ جهانی دوم مثل چیریکا زد . اما سر انجام به
فکر طراحی یک سلاح هجومی برای ارتش شوروی افتاد . این طرح مورد موافقت
سران شوروی قرار گرفت و نهایتا در سال ۱۹۴۷ به ارتش شوروی تحویل گردید.
کلاشینکف پر مصرف ترین سلاح نیمه دوم قرن بیستم بوده است و هنوز هم نمونه
های مختلف آن در بسیاری از نقاط جهان تولید می شود اکنون در حدود ۱۰۰ میلیون
قبضه از این نوع سلاح تولید شده است . شهرت این اسلحه در سادگی عملکرد و
نگهداری آسان و اطمینان بالا در عملکرد در شرایط بد محیطی می باشد
اسلحه آ-کا ۴۷ همواره به عنوان یک تفنگ قابل اعتماد شهرت فراوانی داشته است
این اسلحه توسط فشار غیر مستقیم گاز باروت مسلح شده و لوله برگشت گاز
نسبتا بزرگ آن روی لوله اصلی قابل مشاهده است . این تفنگ به دلیل اینکه با
تلرانس های نسبتا بازی ساخته شده است قادر به شلیک در محیط های برفی و گل
آلود و شن و ماسه می باشد . در نتیجه در میان بسیاری از واحد های نظامی جهان
از جایگاه ویژه ای بر خوردار است.
نکته جالب این است که آ-کا۴۷ تنها اسلحه است که بسیاری از سازمان ها و نهاد ها
آن را به عنوان سمبل خود در نظر گرفته اند . مانند حزب الله لبنان و سپاه پاسداران
ایران و پرچم موزامبیک که طرحی از کلاشینکف در آن به چشم می خورد.
استفاده از این سلاح به دلیل ساختار ساده آن بسیار راحت است به
طوریکه همه ما بارها تصاویر کودکان ویتنامی و آفریقایی را دیده ایم که با وجود اینکه
طول سلاح به اندازه قد این سربازان کوچک است اما به راحتی از تفنگ خود استفاده
می کنند.
آ-کا-۴۷ نتیجه تجربیات شوروی در طول جنگ جهانی دوم بود . مطالعه گزارشات نشان
می داد که اغلب در گیری ها در فاصله کمتر از ۳۰۰ متر رخ میداد و طرفی پیروز این
میدان بود که قدرت آتش بالا تری داشت در نتیجه کلاشینکف پاسخی به این نیاز
ارتش شوروی بود. این سلاح به یک سرباز متوسط توانایی نواخت تیر بالایی می
بخشد و به همین دلیل قدرت آتش یک جوخه سرباز مسلح شده با این سلاح به طرز
وحشتناکی افزایش می یابد. اما وجود قدرت آتش بالا به معنی افزایش دقت نیست.
از معایب این سلاح می توان به صدا و حرکت زیاد در حین شلیک و دقت پایین و
مکانیزم آتش و ایمنی ضعیف و قدیمی اشاره کرد. مدل ها:AK47 AK47 (SAR1 AK47S
AKM AK74U AK74 AK74S AKS-74N AK101 AK102 AK103 AK104 AK105 AK107 AK108 MODEL OF SSR-85B NORINCO AK47 AKSN
ميخاييل كلاشنيكف، مخترع تفنگ معروف كلاشنيكف هشتاد و ششمين سال تولدش را جشن گرفت.
به گزارش البرزبه نقل از الرايه، از بيش از 100 ميليون قبضه انواع مختلف اين تفنگ در اقصي نقاط جهان استفاده مي شود.
ارتش هاي 55 كشور از كلاشنيكف استفاده مي كنند و اين سلاح در پرچم ها و شعارهاي 6 كشور وارد شده است.
كلاشنيكف سال 1919 در يكي از روستاهايي سيبري به دنيا آمد. هفدهمين فرزند خانواده بود و بخاطر مشكلات نتوانست تحصيل خود را تمام كند. وي پس از تجربه هاي مختلف اواخر دهه چهل ميلادي تفنگ ساخته خود را براي استفاده به نيروهاي مسلح شوروي سابق تقديم كرد.
نظرات شما عزیزان: